Oud goud verkopen doe je bij Herwig Serpieters

Aankoop zilver

Zilver verkopen, is dat moeilijk? Helemaal niet. Want er staan heel wat handelaars te trappelen voor de aankoop. Zilver is – net zoals goud – een edelmetaal dat mooie prijzen haalt op de beurs. Je kunt dus gemakkelijk een reisje maken met het geld dat je vangt door je zilverbestek of zilveren munten te verkopen.

Let alleen op dat je geen winstkansen laat liggen door overhaast je zilver te verkopen. Volg deze stappen om na de aankoop van je zilver met een gerust hart én een volle portemonnee naar huis te gaan.

Aankoop zilver, stap 1: sorteer je zilver

Wil je een partij zilveren munten verkopen? Probeer dan eerst na te gaan wat hun zilvergehalte is. Want niet alle zilveren munten zijn gelijk.

Hetzelfde geldt voor je zilverbestek. Pas daar extra op voor namaak: heel wat zogenaamd zilveren bestek is alleen bedekt met een dun laagje zilver. Hoe je een écht zilverbestek herkent? Vaak staan er op elk stuk een of meer merktekens:

Voel je je niet zeker genoeg om zelf je zilver te sorteren? Vraag dan advies aan een betrouwbare partner voor de aankoop van zilver.

Aankoop zilver, stap 2: check de prijs

De zilverprijs verandert elke dag. Je doet er daarom goed aan om die even te controleren. Is het wel het juiste moment voor de aankoop van je zilver? Probeer zicht te krijgen op de trend van de zilverkoers. Is die dalend en heb je snel je geld nodig? Dan is het beter om meteen je zilver te verkopen.

Ken je de prijs en het gewicht van je zilver? Dan kun je ongeveer inschatten hoeveel je ervoor zult krijgen. Toch blijft het opletten: het zilvergehalte van zilveren munten is onzeker. En denk eraan dat de messen in een zilverbestek alleen bij het handvat van zilver zijn.

Aankoop zilver, stap 3: zoek een betrouwbare partner

Je weet nu hoe complex de aankoop van zilver is. En daarom ook hoe je een betrouwbare inkoper van zilver spot. Kies iemand die de markt kent, zorgvuldig elk stuk onder de loep neemt en je op basis daarvan een correcte prijs geeft. In één woord: een vakman.