Oud goud verkopen doe je bij Herwig Serpieters

Prijs goud

Ben je van plan om je goud of oud goud te verkopen? Dan hou je natuurlijk één ding scherp in de gaten: de prijs. Goud wordt verhandeld op de beurs. Dat betekent dat de prijs van goud voortdurend verandert. In de praktijk werken handelaars met een dagprijs voor goud – eigenlijk twee keer per dag vastgelegd door de London Bullion Market Association.

Hoe wordt de prijs van goud uitgedrukt?

Speur je op het internet naar de dagprijs van goud? Dan kom je soms een goudprijs per kg tegen. Dat maakt het iets gemakkelijker om een prijs op je goud of oud goud te kleven.

Vaak stoot je niet op een goudprijs per kg maar een goudprijs per troyounce (ozt). Wil je die voor jouw gemak omrekenen naar de goudprijs per kg? Heel eenvoudig, als je weet dat één troyounce ongeveer gelijk is aan 31,10 gram goud. Deel de prijs voor een troyounce gewoon door 0,0311 voor de goudprijs per kg.

Opgelet: de prijs van goud wordt standaard nog altijd uitgedrukt in dollar. Gebruik een wisselkoersconvertor om de dagprijs van goud in euro te kennen.

Net zoals bij andere schaarse goederen bepaalt de wet van vraag en aanbod de prijs. Goud schommelt in waarde onder invloed van deze factoren:

Lees ook alles over de prijs van zilver.