Oud goud verkopen doe je bij Herwig Serpieters

Inkoop oud goud

'Het is niet al goud wat er blinkt', zegt het spreekwoord. Maar het omgekeerde is ook waar: wat niet blinkt, kan toch van goud zijn. Een miezerige gouden tand, een vergeten trouwring, een doffe ketting: ze bezorgen je een leuk financieel extraatje als je ze aanbiedt voor de inkoop van oud goud.

Inkoop van oud goud vraagt om de blik van een kenner

Je wilt je oude gouden sieraden verkopen? Dan moet je eerst correct de zuiverheid inschatten. Want bij de inkoop van je oud goud bepaalt die voor een groot stuk de prijs. Die zuiverheid wordt uitgedrukt in karaat. Bijvoorbeeld:

Hoe bepaal je die karaatwaarde? Soms maakt een merkteken het je gemakkelijk. Wil je gouden munten verkopen? Dan vind je de karaatwaarde misschien in een muntcatalogus. In andere gevallen kan alleen een test uitsluitsel bieden, aan de hand van het gewicht en de dichtheid. Maar dat laat je beter over aan een gespecialiseerde juwelier.

Inkoop oud goud: aandachtspunten

Je gouden sieraden verkopen, doe je wellicht niet elke dag. Gelukkig weet een goede inkoper precies wat hij doet. Bij de inkoop van je oud goud:

Jouw betrouwbare partner voor de inkoop van oud goud geeft je trouwens met plezier een woordje uitleg!