Oud goud verkopen doe je bij Herwig Serpieters

Oude juwelen laten schatten

Een vale oude ring die duizenden euro’s opbrengt, een fonkelend halssnoer dat nog geen 10 euro waard is, ... Wie de stap zet om zijn oude juwelen te laten schatten, valt van de ene verrassing in de andere. Diamant wordt ontmaskerd als glas, koper gepromoveerd tot goud.

Je 'kostbare erfstuk' blijkt door grootmoeder gewonnen op de kermis? Een teleurstelling. Je communiearmbandje dat jij verkocht voor 100 euro, prijkt nu voor 2000 euro op eBay? Een catastrofe. Net daarom is het zo belangrijk om oude juwelen te laten schatten voor je ze te koop aanbiedt.

Oude juwelen laten schatten? Kies een brede blik

Een schatting nodig voor je oude wagen? Dan ga je níét naar een handelaar in autobanden. Om oude juwelen te laten schatten, geldt precies hetzelfde. Een juweel is vaak een combinatie van materialen: goud, zilver, diamant, ... Laat het dan ook schatten door iemand die ze allemaal door en door kent. Alleen dan krijg jij de correcte prijs.

Bovendien: soms is de waarde van jouw juweel groter dan de som van de delen. Als het heel oud of heel zeldzaam is bijvoorbeeld. Door je oude juwelen te laten schatten door een specialist, vermijd je dat je zoiets over het hoofd ziet.

Oude juwelen laten schatten? Kies een scherp oog

Stap naar een ervaren juwelier om je oude juwelen te laten schatten. Hij zal je sieraad van a tot z ontleden, bepaalt welke materialen het bevat en wat hun aandeel is. Hij onderzoekt de zuiverheid van het goud, het zilver en de sierstenen. En bepaalt dan de totaalprijs.

Resultaat? Je bent gerust. Je hebt slim je oude juwelen laten schatten en krijgt er het juiste bedrag voor. Dat krijg je cash uitbetaald, zodat je het onmiddellijk kunt gebruiken voor een nieuwe investering: een auto, een nieuwe tv of zelfs een fonkelnieuw juweel dat wél in de mode is.

Lees meer over de waardebepaling van goud, zilver en diamant.