Oud goud verkopen doe je bij Herwig Serpieters

Juwelen verkopen

Een halssnoer van je grootmoeder, de trouwring van je vader, het armbandje dat je kreeg voor je plechtige communie, ... Je hield het ooit bij als herinnering. Toch kwijnt het nu weg in een doosje. Maak van je hart een steen door die oude juwelen te verkopen. En besteed dat geld aan iets moois waar je wél elke dag plezier aan beleeft. Zo blaas je ook je herinneringen nieuw leven in.

Hoe kun je vlot je juwelen verkopen?

Juwelen zijn erg modegevoelig. Oude sieraden verkopen die je groot- of overgrootmoeder een fortuin hebben gekost? Dat is moeilijker dan je denkt. Want ze passen vaak niet meer bij de moderne smaak. En vinden dus geen interessante kopers.

Toch hoef je daarom niet te wanhopen. Want het goud, het zilver, de diamanten waarvan die 'gedateerde' juwelen zijn gemaakt? Wees gerust, die geraken nooit uit de mode! Waardoor het toch een koud kunstje wordt om je oude juwelen te verkopen – voor een mooie prijs!

Vraag daarom altijd raad aan een ervaren juwelier. Die biedt je meteen een eerlijke prijs, ook als je juwelen niet méér waard zijn dan de materialen waarvan ze zijn gemaakt.

Oude juwelen verkopen: elke stukje télt

Een juweel is vaak een kunstige combinatie van verschillende materialen. En sommige daarvan zijn héél veel waard. Als je je oude juwelen gaat verkopen, moet je goed weten uit welke grondstoffen die zoal bestaan. Doorgaans is een armband, ring of oorbel samengesteld uit:

Klaar om je oude juwelen te verkopen? Vraag raad aan een ervaren juwelier. Die ontleedt haarfijn je sieraden en plakt er de correcte prijs op.