Oud goud verkopen doe je bij Herwig Serpieters

Prijs zilver

Zilver en geld zijn van oudsher met elkaar verbonden. Heb je je bijvoorbeeld al afgevraagd waar het Britse pond zijn naam vandaan haalde? Welnu, één zo’n muntstuk was vroeger een halve kilo (of een pond) zilver waard.

Zó eenvoudig is het vandaag niet meer om de prijs van zilver te bepalen. Wil je je zilver verkopen? Kijk dan eerst goed na hoeveel je daarvoor krijgt.

Hoe wordt de prijs van zilver uitgedrukt?

Net zoals de goudprijs wordt de prijs van zilver doorgaans uitgedrukt in dollar. Reken die om met de actuele wisselkoers naar de zilverprijs in euro.

Bovendien kiezen zilverhandelaars nog vaak voor de troyounce als gewichtsmaat. Die is ongeveer gelijk aan 31,10 gram. De zilverprijs per gram bereken je dus door de prijs van zilver in troyounces te delen door 31,10.

Hoe wordt de zilverkoers bepaald?

Vroeg je je al eens af waarom de goudprijs zoveel hoger is dan de prijs van zilver? Het antwoord is eenvoudig: zilver is veel minder zeldzaam. Want aan de nuttige eigenschappen van zilver zal het niet liggen. Zilver is eenvoudig te bewerken, heeft de hoogste optische reflectie én is de allerbeste geleider voor warme en elektriciteit. Daardoor is het erg in trek bij makers van:

De zilverkoers schiet dus meteen naar boven als er meer vraag is naar die producten. Tegelijk is zilver natuurlijk een beleggingsproduct. Daardoor is de zilverkoers erg gevoelig voor macro-economische factoren zoals inflatie en renteschommelingen. Die twee elementen – de industriële vraag en de beursbewegingen – bepalen samen de prijs van zilver.

Lees hier hoe u uw zilver verkoopt.